Geen technisch personeel? Dan maar zelf opleiden

De techniekbranche schreeuwt om vers bloed.
Ingenieurs, monteurs, elektriciens, ontwerpers: bedrijven halen ze liever vandaag binnen dan morgen. Daarom ging het het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf een samenwerking aan met de Calder Groep.

De technische sector kampt met een tekort van ca 20.000. Verwachting is dat het tekort rap stijgt. 'De oudere generatie is uitgestroomd, er stromen te weinig jongeren in en wie iets technisch kan werkt eigenlijk al. Daarom zoeken we bij alternatieve doelgroepen: mensen die geen baan hebben of van baan willen veranderen en nieuwe Nederlanders', aldus Aura Laumen in het FD-artikel. Waar gemeenten en het UWV volgens haar de neiging hebben voor de klant te denken en potentiële kandidaten bij voorbaat af te wijzen, is haar uitgangspunt om mensen eerder te overschatten.
'We willen ze zelf de kans geven ja of nee te zeggen.' 'Ze halen ze niet uit de kaartenbakken, maar zoeken werklozen op waar die zich maar bevinden: op de markt, in de moskee of bij de voetbalclub', zegt Terpstra. Dat gebeurt met folders, maar een 'jongehondenploeg' benadert ze ook via Facebook en Instagram, vult Laumen aan. Als het contact eenmaal is gelegd, wordt alle overtuigingskracht ingezet om het verwachtingspatroon van zowel de werklozen als de werkgevers te doorbreken. De eersten moeten de lat wat hoger leggen, de laatsten juist wat lager.

Bron: FD