Burn-out & stressbegeleiding

Versterken van inzetbaarheid bij mentale klachten

Mentale klachten – waaronder burn-out, overspannenheid - zijn verzuimoorzaak nummer 1. Ruim 1 miljoen mensen lijdt aan een burn-out. 20% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door psychosociale klachten.

Bureau Streefkerk biedt een doelmatige aanpak waarin werk centraal staat om het herstel en de inzetbaarheid van medewerkers met mentale klachten te vergroten.
Dit doen wij door maatwerkbegeleiding aan te bieden, gebaseerd op een grondige diagnose van klachten en werkomgeving. De trajecten richten zich op zowel medewerkers die dreigen te verzuimen als op mensen die al zijn uitgevallen en/of op zoek zijn naar een nieuwe werkkring.

Op werk gerichte activiteiten worden ingezet als middel om te herstellen

De begeleiding bestaat uit individuele coachgesprekken door een sr. Coach met ervaring op het gebied van burn-out & stressbegeleiding. Indien nodig zetten wij een inzetbaarheidstest in waarbij de oorzaak wordt gemeten. Komt de oorzaak voort uit gedrag dan begeleiden wij de werknemer naar herstel, is de oorzaak een stoornis dan zullen wij doorverwijzen naar een passende interventie.

In het traject kunnen de volgende thema’s centraal staan: grenzen stellen, conflicthantering, assertiviteit, het vergroten van zelfvertrouwen, time management, balans werk & privé.

De coaches van Bureau Streefkerk richten zich op een goede balans voor de werknemer en als deze handvatten voldoende aangereikt zijn is de volgende stap terugkeer naar de werkplek. De werkgever zal betrokken worden bij de re-integratie op de werkplek.
De coaches zijn opgeleid op het gebied van mens en werk en kunnen aanvullend zijn op de eerste lijns-psycholoog.
Focus van de begeleiding is een verantwoorde duurzame terugkeer naar het werk.

Inzet workshops voor P&O en leidinggevenden

Naast individuele begeleiding geven wij interactieve workshop voor personeelsadviseurs en/of leidinggevenden. Zij krijgen concrete handvatten zodat zij een waardevolle gesprekspartner zijn voor de zieke medewerker(s).
Onderwerpen als; het herkennen van stresssignalen, het verschil tussen burn-out en overspannenheid, onderliggende patronen en aanpak komen aan de orde.
Bovendien wordt aandacht besteed aan het voorkomen van burn-out en de blunders bij re-integratie.

• Het voorkomen van langdurig ziekteverzuim en terugval van klachten.
  • Sneller herstel door het in kaart brengen van het Werkvermogen.
  • Grip op de situatie: werkbaar Plan van Aanpak voor alle betrokkenen.

Wij werken conform de OVAL-gedragscode

Voor meer informatie over Burn-out & Stress kunt u contact opnemen met Karin Twenhaar: 088 – 4434410 of via k.twenhaar@bureaustreefkerk.nl