Personeel & Organisatie

Waarom was u ook al weer met dat eigen bedrijf gestart? Wilt u zich weer volledig kunnen richten op die kernactiviteiten? Wij adviseren u graag met onze ‘frisse blik van buiten’ op het gebied van:


1a. Interim P&O.jpg

Interim P&O

Elk bedrijf heeft soms behoefte aan tijdelijke ondersteuning op het gebied van Personeel & Organisatie.

Lees verder...

1ab.- Personeelsbeleid professionaliseren.jpg

Personeelsadvies

Grote bedrijven kunnen zich een fulltime specialist op het vakgebied Personeel & Organisatie permitteren. Voor kleinere organisaties is zo’n specialist meestal niet haalbaar of zelfs noodzakelijk. De ondernemer of een van de medewerkers doet personeelszaken er dan vaak “bij”.

Lees verder...

1c. - Beoordeling- Beloning.jpg

Beoordeling/Beloning

Bijdrage Afhankelijke Beloning (BAB) koppelt via een meetbare functieomschrijving en een systematiek van functionerings- en beoordelingsgesprekken, de prestatie van de medewerker aan de salarisontwikkeling die wordt berekend via de geautomatiseerde tool ‘Loonhuis.nl’.

Lees verder...

1d. - Assessments.jpg

Selectie-assessment

Een selectie-assessment wordt ingezet wanneer u een interne of externe vacature heeft en u de keuze moet maken welke kandidaat het beste past. Of het wordt ingezet voor een werknemer die in aanmerking komt voor een andere functie.

Lees verder...

1e - organisatieadvies.jpg

Organisatieadvies

Gesprekken over kandidaten monden uit in gesprekken over de organisatie en hoe de factor arbeid binnen een bedrijf is georganiseerd. Dit, samen met onze werkervaring, geeft ons veel kennis en inzicht hoe het er bij bedrijven aan toe gaat.

Lees verder...

1f - Vacature.jpg

Werving en Selectie

Samen aan het werk voor de juiste match. Het vinden van de juiste medewerker is vaak een lastige en tijdrovende klus.

Lees verder...