Grip op een gezonde werkomgeving

Medewerkers besteden een groot deel van hun leven op hun werk, hoe zorg je ervoor dat ze het hier daadwerkelijk naar hun zin hebben? Mensen die het leuk hebben op hun werk, lopen minder kans op mentale problemen door werkstress.

Plezier in het werk is voor veel mensen een belangrijke waarde. Als medewerkers meer werkplezier ervaren, krijgen ze daar meer energie van. Ze worden productiever en krijgen zo meer gedaan op een dag. Ook helpt het benadrukken van de positieve kanten van werk om tegenvallers op te vangen. Het zorgt er namelijk voor dat medewerkers de negatieve situatie beter kunnen relativeren.

Morgen is er immers weer een leuke dag!

Wanneer medewerkers plezier in hun werk hebben, komen ze tot innovatievere ideeën. Plezier is namelijk een belangrijke aanjager van creativiteit.

Wil jij dat je medewerkers meer werkplezier ervaren? Lees dan deze tips:

  1. Stuur op output in plaats van op uren. Zo voorkom je dat medewerkers krampachtig werkuren gaan tellen, dat is voor niemand leuk.
  2. Maak van bedrijfsuitjes een prioriteit.
  3. Zorg voor voldoende plekken op kantoor om even op te laden, bijvoorbeeld met een boek, tafeltennistafel of een video game.
  4. Ga niet alleen het gesprek aan over prestaties, maar ook over hoe leuk je medewerker het werk nog vindt.
  5. Geef teams elke week een uitdaging die ze samen moeten volbrengen.

En heb jij in jouw rol van werkgever ondersteuning nodig omdat je er even niet meer uitkomt of heeft één van je werknemers behoefte aan begeleiding om het plezier in het werk weer terug te vinden?

Wij helpen je graag verder

  • Betrokken

  • Deskundig

  • Onafhankelijk